De Schaal van Hebbûh: fitnesspakket UA Healthbox

Internet Vandaag 1 apr 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ik sta al de hele week vroeg op om op de weegschaal te gaan staan. Niet zomaar een weegschaal, maar de Under Armour Scale, onderdeel van de Under Armour HealthBox en dat is een Fitness Tracking System, ontwikkeld samen met HTC.

Under Armour is een sportmerk, een soort van Nike maar dan voor mensen die Nike niet voldoende sportief vinden. Dat is goed te zien aan hun commercial.

<p>De die hards, daar is dit pakket voor bedoeld. Het gaat om doelen, doelen, doelen. Overal kan je doelen voor stellen, bijvoorbeeld om af te vallen of om sterker te worden.</p> <p><strong>Inhoud<br/></strong>Dit pakket bestaat uit vier delen: een weegschaal, een horloge/fitnesstracker, een hartslagmeter en een app. In die app moet alles samen komen.</p> <p><strong>Hoe beviel het deze week?<br/></strong>Ik ben denk ik niet zo'n die hard. Want het hele systeem vraagt wel veel werk. Je moet je calorieën invullen, je moet de horloge de hele tijd dragen en je wordt ook nog eens onder je kont geschopt als je te lang stil zit.</p> <p>Daarbij vind ik de app niet mooi en gebruiksonvriendelijk; je hebt echt tijd nodig om 'm een beetje te snappen.</p> <p><strong>Schommelende weegschaal<br/></strong>Daar komt bij: de weegschaal schommelt. Mijn gewicht mag schommelen, maar mijn weegschaal niet. Elke keer kwam er weer iets anders uit, ook als er maar 10 seconden tussen zat. Ik ben eens net zolang doorgegaan met wegen totdat hij 2 keer hetzelfde gewicht gaf, het duurde 8 keer. En het ging van 84,2 tot 82,3. Wellicht dat de weegschaal nog even aan me moest wennen, want later in de week werd hij constanter.</p> <p><strong>Wat beviel wel?<br/></strong>De UA Band, de horloge, is op een mooi dingetje dat ook los te gebruiken is. Daarop kan je vele sportprestaties meten: fitness, wandelen, rennen en fietsen. Verder werkt de slaapmeting van het bandje bijzonder goed.</p> <p>En het doelen-stellen-spelletje is leuk om mee te spelen. Dat trilt je band en zegt-ie: "Je zit op 75 procent van het aantal stappen dat je moet halen vandaag." Nou dan loop je nog even een blokje om.</p> <p><strong>De Schaal van Hebbûh<br/></strong>Tja, een schommelende weegschaal, een veelvragende app en dat ook nog eens voor 400 dollar (de europrijs is nog niet bekend), dat maakt dat mijn oordeel is dat ik 'm <strong>niet hoef te hebbûh</strong>. Dat is onder <em>prima om te hebbûh</em> en <em>hebbûh, hebbûh, hebbûh<strong>.</strong></em></p> <p>Misschien dat het niet voor mij bedoeld is, alleen voor de echte fitnessfanaten, maar ik laat 'm aan me voorbij gaan.</p> <p><em><a href="https://www.bnr.nl/search/?successUrl=%2Fsearch%2F&amp;errorUrl=%2Fsearch%2F&amp;publicationName=bnr&amp;sortString=lastmodifieddate&amp;sortOrder=desc&amp;pageNumber=1&amp;pageLength=20&amp;articleTypes=article+event+program&amp;searchString=schaal+van+hebbuh&amp;searchPassword=password&amp;submit=submit&amp;search=schaal+van+hebbuh" target="_blank" title="">Bekijk alle oordelen in de rubriek De Schaal van Hebbûh</a></em></p>

Mede mogelijk gemaakt door