Microsoft zet in op bots, bots en nog meer bots

Internet Vandaag 31 mrt 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Skype Videobot
Skype Videobot

Apple heeft de WWDC, Google heeft I/O en Microsoft heeft Microsoft Build. Het zijn allemaal conferenties voor ontwikkelaars; de mensen en bedrijven die toepassingen maken voor de Apple, Google of Microsoft.

Deze conferenties duren meestal een hele week en op de eerste dag wordt het belangrijkste nieuws al naar buiten gebracht. In het geval van Microsoft door middel van een presentatie van twee uur en een kwartier.

Bots
Microsoft zet vooral in op het automatiseren van je eigen leven. Via zogeheten bots moeten computers voor jou en met jou gaan nadenken. Dat kwam eigenlijk bij elke spreker terug. De Siri-concurrent van Microsoft, Cortana, krijgt daar een grote rol in, bijvoorbeeld ook in Skype. Verder wordt Skype ingericht met videobots.

<p>Een videorobot is als een digitale assistent. Bedrijven kunnen nu hun eigen video-klantenservicerobot gaan ontwikkelen.</p> <p> <strong>Blinden laten zien <br/></strong>Een bijzonder project van Microsoft is Seeing AI-app. Dit systeem van kunstmatige intelligentie kan blinden mensen laten zien wat er in de omgeving afspeelt. Het maakt een foto en herkent welke onderdelen op de foto voorkomen.</p> <iframe frameborder="0" height="324" src="https://www.youtube.com/embed/R2mC-NUAmMk" width="576"/><p>En dat gaat ook om te 'kijken' of de mensen met wie je een vergadering hebt nog een beetje opletten.</p> <p> <strong>HoloLens en UWP <br/></strong>Tot slot: de (te) gekke videobril Hololens komt eraan, hij wordt nu geleverd aan de eerste ontwikkelaars. Volgens The Next Web is het belangrijkste nieuws het <a href="http://thenextweb.com/microsoft/2016/03/31/microsoft-wants-change-way-developers-create-windows-apps-forever/" target="_blank" title="">Universal Windows Platform</a>, een platform waarmee je heel makkelijk je app of game geschikt kan maken voor alle Microsoft-apparaten, zoals PC, tablet, smartphone, HoloLens en de gameconsole Xbox.</p>

Mede mogelijk gemaakt door