De Schaal van Hebbûh: VR-bril WOW2

Internet Vandaag 18 mrt '16 08:160
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De VR-headset WOW 2. Foto: Jorn Lucas
De VR-headset WOW 2. Foto: Jorn Lucas

Wat is het?
De WOW2 is een VR-headset van Nederlandse makelij. VR-headsets, waarbij je smartphone het scherm is, zijn er in alle soorten en maten, van de kartonnen brilletjes van een paar euro tot de Samsung Gear van zo'n 99,99 euro.

De WOW2 wil zich met 79,99 euro bij de kwaliteit van de Samsung plaatsen.

Lastig testen
Deze week was testen een beetje lastig, want wanneer test je zo'n bril? Wanneer zet je 'm op? Ik wilde het in de trein doen, maar dat durfde ik toch niet helemaal vanwege de ongemakkelijkheid.

Daarna wilde ik het op de BNR-redactie doen, maar toen wilde iedereen 'm ook even op. Uiteindelijk heb ik 'm gisteren op een afgelegen parkeerplaats eindelijk even rustig op kunnen hebben.

Voors
Bijzonder aan de WOW2 is dat het alle telefoon een platform geeft. Hij heeft wel iets weg van de Samsung Gear, maar dus als groot voordeel dat het niet alleen voor Samsung-telefoons geschikt is. Ook een iPhone kan er in, bijvoorbeeld.

Daarnaast zit de bril comfortabel, is de pasvorm makkelijk te verstellen en werkt de bril bijzonder simpel: een telefoon stop je in een klep, die via magneten weer terug op de plek gaat.

Daar komt bij dat de WOW2 een zeer grote kijkhoek heeft, wat betekent dat je overal om je heen het scherm ziet.

Tegens
Deze kijkhoek is direct ook de grote makke van de bril. Het is bijzonder moeilijk voor je ogen om het beeld scherp te stellen. Dat was niet alleen bij mij, maar bij iedereen die de bril hier op de redactie op zijn neus kreeg. Als je 'm langer draagt, gaat dat iets makkelijker, maar het went niet.

Versus het brilletje van de HEMA
Het brilletje van de HEMA van 15 euro dat ik nu al een tijdje gebruik, heeft deze sores niet. Je beeld is wel een stuk kleiner, maar voor de beginnende VR-kijker (en eigenlijk ook voor mij) is dit wel een stuk prettiger.

Jammer, want verder ziet de bril er tof uit en de bijgeleverde bluetooth joystickje geeft mooie gamemogelijkheden.

Hebbûh?
Op de Schaal van Hebbûh zou ik zeggen hoef ik niet per se te hebbûh.

Dat is een treetje boven wil ik niet hebbûh, maar onder prima om te hebbûh, wil ik hebbûh en hebbûh hebbûh hebbûh.