Als het aan Facebook ligt, praten we alleen nog maar met chatbots

Internet Vandaag 13 apr 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zuckerberg begon zijn presentatie gisteren met een een blik vooruit. Volgens hem wordt de komende 10 jaar gekenmerkt met de ontwikkeling van video, messaging, kunstmatige intelligentie, connectiviteit en virtual- en augmented reality. Niet geheel toevallig allemaal terreinen waarop Facebook zich al tijden roert.

Chatbots
Voor nu zet Facebook vol in op chatbots. Daarmee volgen ze de andere techgiganten; Microsoft zei vorige week nog op zijn conferentie dat bots een belangrijk onderdeel van het pakket wordt.

Het verschil is dat Facebook direct met toepassingen komt: er zijn nu dertig chatbots in omloop, op te roepen via de Messenger-app. Voorbeelden zijn de bloemenbestelsite 1-800-Flowers en het nieuwskanaal CNN.

Zo'n tien jaar geleden was er ook een chatbothype. Het opgedoekte Hi! maakte toen reclame met de robot Chatman.

<p> </p> <p><strong>VR-camera</strong> <br/>Daarnaast was de lancering van de Facebook Surround 360: een soort ufo-vormige VR-camera met 17 camera's.</p> <p>Deze camera gaat niet verkocht worden, maar zowel de software als de hardware-benodigheden worden open source gemaakt. Zo kan men zelf de camera gaan samenstellen, video's gaan maken en deze, natuurlijk, op Facebook gaan zetten.</p>

Mede mogelijk gemaakt door