CEO's Facebook, Apple en Google verzetten zich tegen discriminatie-wet

Internet Vandaag 30 mrt 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Onder de 80 bazen zijn de tech-CEO's van Facebook, Apple, Lyft, Google, Dropbox en Tumblr. In een brief gericht aan de gouverneur van North Carolina werpen zij zich op tegen de HB 2-wet.

Deze wet bepaalt dat transgenders alleen nog maar in badhuizen en kleedkamers mogen komen die overeenkomen met het geslacht van hun geboorte. Ben je als man geboren, dan mag je alleen maar in de mannenkleedkamer. "Discriminatie is verkeerd en we geloven dat het geen plek heeft in North Carolina of waar dan ook in ons land", is te lezen in de brief.

Het gebeurt vaker
Het is niet de eerste keer dat de techsector zich met deze problematiek bemoeit. Eerder verzette het zich tegen een wet in Georgia, waarbij homoseksuele huwelijken als ongeldig zouden kunnen worden gezien.

Ook brengt elk groot bedrijf jaarlijks een diversiteitsrapport uit. Verschillende bedrijven proberen de emancipatie van homoseksuelen en transgenders te claimen. Mark Zuckerberg van Facebook lijkt geen kans voorbij te laten gaan om zich uit te spreken voor gelijke rechten, bijvoorbeeld bij het aannemen van de homohuwelijkwet in de VS (zie foto). Dat zou je in Nederland niet snel tegenkomen.


Mede mogelijk gemaakt door