Nooit meer eten: maaltijddrankhype Soylent komt met 2.0

Internet Vandaag 4 aug '15 08:15
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het drankmerk houdt al een jaar lang de aandacht vast. Soylent is bedoeld voor mensen die weinig tijd en geld willen besteden aan eten, schrijft Bright. Door dagelijks vijf drankjes te drinken, heb je genoeg calorieën binnen en alle aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Het drankje beweert dus compleet etenvervangend te zijn en bestaat voornamelijk uit algen. Soylent heeft veel fans in Silicon Valley, waar een groot gedeelte van de techwerkers hun tijd niet in eten (koken) willen steken.

2.0
De nieuwe variant van Soylent, 2.0, is geen poeder maar een drankje dat direct gedronken kan worden. "Een tikkeltje inëfficient om water te vervoeren", geeft de baas van Soylent Rob Rhinehart toe aan The Verge, maar het bespaart weer tijd met shaken.

Er zijn meer van dit soort maaltijdvervangende drankjes, zoals het Nederlandse Joylent. In tegenstelling tot Soylent is Joylent wel gemakkelijk in Nederland te bestellen. Maar volgens de baas van Soylent zit daar allemaal troep in als suiker. Dat zul je in zijn drankje niet vinden. Maar wel algen, dus.

Is het lekker?
Volgens Soylent zelf is het prima te drinken. "Neutraal, maar aangenaam", zegt de maker. Wel is het behoorlijk goedkoop: een dag leven op Soylent 2.0 kost 12 dollar.

Verder deze ochtend in Internet Vandaag:
Muziekhistorie: One Direction wordt 4,75 miljoen keer geluisterd op 1 dag op Spotify