Anonymous brengt hackergids voor dummies uit in strijd tegen IS

Internet Vandaag 18 nov '15 08:11
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De hackersoorlog begint steeds meer vorm aan te nemen. Hackersnetwerk Anonymous verklaarde vlak na de aanslagen in Parijs de oorlog aan IS en zei de grootste aanval ooit in gang te zetten.

IS reageerde op het bericht door Anonymous 'idioten' te noemen via hun Telegram-kanaal.

Het eerste resultaat van de hackersaanval is dat er volgens Anonymous al meer dan 5500 Twitter-accounts van IS-strijders offline zijn gehaald. IS raadt strijders aan om hun uitingen te verplaatsen naar Telegram.

Gidsen
Anonymous heeft drie gidsen uitgebracht om mensen op te leiden, schrijft de International Business Times. De eerste gids is de NoobGuide en gaat over hoe je je eerste stappen zet in de hackerswereld, gids twee is de ReporterGuide en gaat over hoe je een robot installeert op je Twitter die zoekt naar IS-strijders en de derde gids is SearcherGuide die helpt bij het opsporen van websites van IS.

Illegaal en gevaarlijk
Wel is het goed om te melden dat hacken zoals Anonymous het doet niet legaal is. Het netwerk heeft al meerdere criminele praktijken achter de rug heeft. Daarnaast kent IS ook veel goed opgeleide online strijders, dus hacken voor Anonymous is zeker niet zonder gevaar.