De eerste verticale keuken is gebouwd, speciaal voor verticale video's

Internet Vandaag 24 sep 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Alles is zo gemaakt en neergezet dat het er verticaal goed uitziet, schrijft USA Today. Het opnemen gaat heel eenvoudig: de kookstudio Tastemade draait gewoon hun grote dure professionele camera's op de kant.

Voor de ultieme mobiele ervaring
De video's zijn bedoeld voor de app Snapchat. Sinds begin dit jaar is er een 'Discover'-pagina in de app, waar videomakers korte video's kunnen delen. En volgens de Snapchats head of content Nick Bell loont het voor bedrijven om verticale video's te maken, omdat het volgens hem veel betere resultaten geeft. "We zien een negen keer hogere betrokkenheid bij verticale video's. En dat komt omdat het immersive is, het neemt 100 procent van het scherm en daar hoef je niets voor te doen."

Snapchat is vooral populair bij millennials, jongeren die in dit decennium geboren zijn. Veel van hen zijn meer gewend aan verticaal dan horizontaal kijken. Deze groep is voor adverteerders razend interessant.

Alle beeldschermen draaien?
Je hoeft niet, om mee te doen, alle schermen in je huis een kwartslag te draaien, denkt de man van de keukenstudio. "We hebben andere platforms zoals Apple TV, zij willen hoge kwaliteit horizontale video's. Startups zoals wij moeten het allebei doen, en we moeten het goed doen."


Mede mogelijk gemaakt door