16 lenzen in 1 fotocamera op smartphoneformaat

Internet Vandaag 8 okt 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: Light L16
Foto: Light L16

De Light L16 gaat draaien op Android en heeft de grootte van een smartphone, maar is toch echt een camera. Het meest spraakmakende is dat het toestel 16 camera's heeft, waarvan er 10 tegelijkertijd een foto maken.

Dat geeft een hoop extra opties. Eén cameralens geeft een beeld van 13 megapixel (zoals een smartphone), maar de 10 lenzen maken samen een foto van 52 megapixel (vergelijkbaar met een professionele spiegelreflex-camera vanaf drieduizend euro).

Scherpstellen
En omdat er zo veel informatie wordt opgeslagen door de vijf 35mm, de vijf 70mm en de zes 150mm lenzen, is er achteraf nog een hoop te bepalen. Zo kan je scherpte-diepte toevoegen en werkt de camera ook erg goed in het donker. Tenminste, dat is de belofte.

Zomer 2016
De camera komt namelijk pas eind zomer 2016 uit. Je kan hem nu al bestellen in ruil voor 1299 dollar, 400 dollar goedkoper dan de uiteindelijke marktprijs. Allemaal kenmerken van een crowdfundcampagne, maar het is echt iets anders, zeggen de makers. Ze hebben al investeerders en de deal met de producenten is al geregeld.

Op naar de smartphone
Wat het extra interessant maakt, is dat Light een deal heeft gesloten met de Taiwanese fabrikant Foxconn. Die kennen we omdat zij alle iPhone maken. Foxconn heeft de ambitie om deze technologie naar hun smartphoneklanten te brengen. De foto's van je smartphone kunnen dus nog een stuk professioneler.


Mede mogelijk gemaakt door