Mooie theepot op tv? Met deze app koop je 'm

Internet Vandaag 25 apr '16 07:590
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Stel je bent het VRT-kookprogramma 'Dagelijkse kost' aan het kijken en de presentator heeft het over 'even de zalm in een panneke leggen', dan krijg jij te zien dat dat panneke zoveel euro kost en direct te bestellen is via deze webshop.

Dat is in een notendop wat de app Spott doet. Eigenlijk alles wat je ziet is te koop via deze app. Van fornuis tot het overhemd van de presentator.

Aan Spott werken zowel de grootste commerciële (VTM) als publieke (VRT) tv-zender mee. Nu alleen nog even voor hun kookprogramma's, maar ze willen het voor veel meer programma's gaan uitrollen. Een wereldprimeur, aldus de app, die voorlopig alleen nog in Vlaanderen te gebruiken is.

De app luistert mee
De app werkt via audioherkenning: het hoort welk programma je aan het kijken bent en ook waar je je in het programma bevindt. Dit werkt dus ook als je het programma terugkijkt. Wel moet je rekening houden met het feit dat de microfoon dus aan staat als de app actief is.

Deze technologie is nog niet eerder door een bedrijf gebruikt. Wel zijn andere bedrijven ook met de integratie van webshops in tv-programma's bezig, zoals het Nederlandse LookLive. Zij richten zich op kleren in series zoals House of Cards.