Facebook werkt aan Snapchat-achtige app (wederom)

Internet Vandaag 26 apr '16 07:490
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

Bij het openen van de app, start direct de camera waardoor je zo snel en makkelijk mogelijk een foto of video kan maken. De app zou los worden toegevoegd aan de app-winkels, zo melden medewerkers aan de krant.

Facebook-concurrent Snapchat heeft dezelfde indeling. Eerder dit jaar kocht Facebook de startup MSQRD, een app waarmee digitale maskers over het eigen gezicht te plaatsen zijn. Snapchat heeft met Lenzen een gelijkwaardige functie.

Zoveelste keer
Het is niet de eerste keer dat Facebook een camera-app probeert neer te zetten. In 2014 kwam Slingshot, een regelrechte Snapshat-kopie. Daarvoor nog kwam de app Camera. Beide apps zijn in de vergetelheid geraakt, maar nu proberen het gewoon nog een keer. Een extra toevoeging zou de Live Video-modus zijn.

Het is broodnodig
De zoektocht voor Facebook naar meer authentiek beeldmateriaal is niet gek; men liket en deelt nog volop, maar steeds minder zelfgemaakte content zoals foto's en video's. Volgens The Information daalde het aantal post met zelfgemaakte content halverwege vorig jaar met 21 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Wel is het nog onzeker of de app er echt gaat komen: Facebook is nog in de beginfase van de ontwikkeling.