CIA twittert 'live feed' over uitschakelen Bin Laden

Internet Vandaag 2 mei 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: CIA
Foto: CIA

Het is vandaag precies 5 jaar geleden dat de operatie van de CIA slaagde om Osama Bin Laden uit te schakelen. Om dat te vieren doet het Twitter-kanaal van de CIA alsof het vandaag 5 jaar geleden is. Stap voor stap worden de acties getwitterd. Een soort van real live blog met een vertraging van precies 5 jaar.

To mark the 5th anniversary of the Usama Bin Ladin operation in Abbottabad we will tweet the raid as if it were happening today. #UBLRaid

CIA (@CIA) May 1, 2016

Gedetailleerd
De tweets zijn inclusief plaatjes van de maquette van het gebouw en plattegronden. Verder valt te lezen dat om 9 voor 2 in de middag de helikopters vertrokken. Deze kwamen zo'n 1,5 uur later aan, dan zie je het bekende plaatje van Obama in de Situation Room en dan, 9 minuten later al, wordt Bin Laden dood aangetroffen. Een half uur later zitten de meeste special agents alweer in de helikopter terug.

Reacties
Veel mensen laten zich kritisch uit over deze sociale media-actie van de CIA. Tegelijkertijd is de tweet dat Bin Laden dood is nu al bijna 3.000 keer geretweet. De CIA verweert zich op het commentaar tegen ABC, door te zeggen dat het vaker geschiedenisgebeurtenissen uitlicht. "Het uitschakelen van Bin Laden is een van de grootste successen van de CIA aller tijden. Geschiedenis is altijd al een kernelement geweest van CIA's inzet op sociale media."

1:51 pm EDT - Helicopters depart from Afghanistan for compound in Abbottabad, Pakistan #UBLRaid

—p CIA (@CIA) May 1, 2016

3:30 pm EDT - @POTUS watches situation on ground in Abbottabad live in Situation Room #UBLRaid pic.twitter.com/59KPF7eUTr

— CIA (@CIA) May 1, 2016

3:39 pm EDT - Usama Bin Ladin found on third floor and killed #UBLRaid

—p CIA (@CIA) May 1, 2016

Mede mogelijk gemaakt door