Oerdegelijke Pacifica is eerste samenwerking van Google met auto-industrie

Internet Vandaag 4 mei 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Fiat Chrysler Pacifica. Foto: ANP
De Fiat Chrysler Pacifica. Foto: ANP

Het is voor de eerste keer dat Google gaat samenwerken met een autobedrijf. Eerder reden ze al met een Lexus, maar die hadden ze gewoon gekocht en vervolgens aangepast. In totaal worden er nu 100 minibusjes van het model Fiat Chrysler Pacifica omgebouwd tot zelfrijdende auto en dat betekent meteen een verdubbeling van het aantal zelfrijdende auto's van Google.

Uncool
Dat zorgt niet alleen voor gejuich, want de Pacifica is niet de meest sexy auto die je je kunt voorstellen. Fortune noemt het project zelfs 'een plan om de zelfrijdende auto totaal uncool te maken'.

Als voordeel heeft de Pacifica wel dat er zeven mensen in kunnen. "En er zit een hele grote bekerhouder in", zegt Meindert Schut, presentator van BNR De Nationale Autoshow. Voormalig redacteur van de Autoshow Jorn Lucas heeft nog een zeer welkome toevoeging.

De #Chrysler Pacifica heeft zelfs een stofzuiger aan boord @MeindertSchut @ikbenbrampuntnl @LamyaeA #BNR #kruimelalert

Jorn Lucas (@jornwlucas) May 4, 2016

Tijdens het autorijden kan dus direct de binnenkant worden schoongemaakt.

Er volgt meer
Volgens de CEO van het Google-project, John Krafcik, zal het niet de laatste samenwerking zijn. "We zullen met veel verschillende partners samen gaan werken", zegt hij tegen USA Today.


Mede mogelijk gemaakt door