De Schaal van Hebbûh: fotoalbum 2.0 van MyAlbum

Internet Vandaag 13 mei '16 07:520
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

MyAlbum is een relatief nieuw Nederlands concept, waar je met foto's en video's van een reis, congres of wat dan ook een online presentatie maakt. Een soort nieuwe generatie foto album maar dan online dat werkt als story telling.

Hoe werkt het?
Het concept van MyAlbum werkt intuïtief. Als je er door heen bladert zie je dat het rustig is vormgegeven. Wat je uploadt is op allerlei manieren aan te passen, zowel wat betreft kleur als formaat en volgorde.

Leuk is dat de EXIF informatie die aan de foto hangt (datum, locatie etc) direct aan het album wordt gekoppeld, en is te gebruiken voor allerlei widgets. Zo kun je het weerbericht van die dag in het boek zetten, of een kaart die laat zien waar de foto’s gemaakt zijn. Of je voegt in een tekstvak zelf informatie toe over de streek of stad waar je bent geweest.

Een basis account is gratis, dat kan voor 5GB aan foto albums maken. Wil je meer, dan betaal je meer. Voor 1,49 per maand krijg je 10GB en dat loopt op tot een tientje per maand. Dat is verdienmodel erachter ook van de jongens die het hebben bedacht.

Inmiddels zijn zij bezig met een andere abonnementsvorm, dan moet je denken aan een gratis versie en een versie met onbeperkte opslag voor een x bedrag per maand.

Concurrentie
MyAlbum neemt het deels op tegen enorme concurrenten als Facebook en Flickr, waar je ook heel makkelijke vakantie kiekjes kan delen. Echter, daar worden foto's op één hoop gegooid. Bij MyAlbum kan je er iets moois van maken.

Bevielt - het?
Ik ben erg gecharmeerd van de werking van MyAlbum. Zowel het aanmaken van een account, een album maken, bewerken en delen gaat allemaal erg makkelijk. Ook de bijbehorende app werkt goed en intuïtief.

Dan de grote vraag... wil je 'm hebben?
Wat mij betreft is dit prima om te hebben. Met 5GB kan je leuke albums maken, voor de echte enthousiasten is er meer mogelijk. Maar hoewel het er mooi uitziet, denk ik niet dat er hordes mensen zijn die willen betalen hiervoor.
Ander bezwaar is dat er vanuit MyAlbum niet direct een fysiek exemplaar kan worden geprint, daar is wel behoefte aan - kijk maar naar het succesvolle Albelli.

Bekijk alle oordelen in de rubriek De Schaal van Hebbûh