De Schaal van Hebbûh: de Polaroid-variant I-1

Internet Vandaag 27 mei 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Voor het eerst in 30 jaar is er een nieuwe Polaroid-camera en hij is niet van Polaroid. Polaroid bestaat alleen nog maar op papier en ontwikkelt geen films of camera's meer. Maar toen hebben een paar mannen uit Enschede de oude fabrieken overgenomen en nu is er dus zelfs weer een helen nieuwe camera: de I-1.

Analoog met een app
Het heeft alle elementen van een Polaroid, dus je kan 'm helemaal analoog gebruiken, maar er zit ook een iPhone-app (Android volgt) bij. Daar kan je de camera op afstand mee bedienen, kan je de sluitertijd en ISO-waarde mee bepalen en een scan van je foto maken. Om 'm daarna weer op Instagram te zetten.

Hoe bevalt-ie?
Grappig is dat je aandacht krijgt van de fotoveteraan en van de hipster. Het design is erg goed gedaan: het is niet te ouderwets, maar brengt wel nostalgische gevoelens in je naar boven. Verder is de camera lekker licht, maar wel redelijk groot om mee te nemen. In het gebruik is het erg eenvoudig.

Maar om echt mooie foto's te maken, met het goede licht en de goede sluitertijd en zo, is dan wel weer behoorlijk moeilijk. Ook valt het niet mee om goed te mikken met de camera, ondanks de zoeker bovenop. Het heeft wel wat acties met een app, maar een echte slimme Polaroid is het niet. Dan zou je eigenlijk op je telefoon willen zien hoe de Polariod eruit komt te zien, zoals GoPro dat ook heeft.

Wil je 'm hebben?
Het is een erg mooi dingetje, maar wel wat duur (299 euro, 18 euro per 8 foto's), dus ik wil 'm graag hebben maar ik denk dat ik er voor dat geld te weinig gebruik van ga maken. Voor de Polaroid-liefhebber is dit echt een topding en geeft het mogelijkheden die Polaroid zelf nooit geboden heeft.

Concluderend kom ik op de schaal prima om te hebbûh. Dat is een schaal boven wil ik niet hebbûh , maar onder hebbûh hebbûh hebbûh .

<span class="inline" data-id="0" data-type="html"/><p>  </p>

Mede mogelijk gemaakt door