De Schaal van Hebbûh: de alle-chatapps-in-één-dienst

Internet Vandaag 3 jun 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ik gebruik tegenwoordig zoveel communicatiekanalen dat ik er bijna aan bezwijk. Ik gebruik Slack voor BNR, Facebook Messenger voor een theateravond die ik organiseer, Skype weer voor andere contacten en dan heb ik ook nog die vaste stroom aan WhatsApp-jes, waar in mijn geval ook nog een hoop zakelijke dingen binnenkomen.

Daar is Franz voor bedoeld. Het zet in tabbladen al je chatapps op een rijtje. Je installeert het programma gratis op je Macbook, pc of laptop.

Hoe bevalt-ie?
Ik word er wel blij van. Eerst was ik een beetje sceptisch, want het is eigenlijk niets meer dan een venster met tabbladen en er zijn best veel van dit soort programma's en diensten die beweren je productiviteit te bevorderen.

Maar het werkt echt heerlijk. Niet eerder heb ik zo'n duidelijk overzicht gehad. Ik mis niks meer, ook al lopen al die projecten door elkaar heen. Ook hoef ik mijn telefoon niet meer in de gaten te houden, dat stroomt ook allemaal binnen. Ik gebruik 'm nu elke dag en wil eigenlijk niet meer zonder.

Wat kan er beter?
Ik ben er zo blij mee, dat ik er eigenlijk alles wel op aan wil sluiten. Mijn sms'jes, mijn directe Twitter-berichten, maar ook mijn mail. Dat is nu nog niet mogelijk.

En als je dan alles hebt, dan hoop ik ook dat je meer opties gaat krijgen. Dus ook wanneer ik welke meldingen wel of niet krijg. Of dat ik meldingen kan snoozen voor een bepaalde tijd. En zo nog tien dingen, om uiteindelijk de notificatiewaterval de baas te worden.

Hoe graag wil je 'm hebbûh?
Er is dus nog ruimte voor verbetering, of eigenlijk ruimte voor toevoegingen, maar voor mij persoonlijk is het helemaal helder: ik wil hem hebbûh hebbûh hebbûh. Dat is de hoogst haalbare schaal, boven prima om te hebbûh en wil ik niet hebbûh.

Mensen die veel projecten tegelijkertijd doen en daar veel verschillende communicatiemanieren aan overhouden, zijn een dief van hun eigen tijd als ze het niet installeren. En het is nog gratis ook.


Mede mogelijk gemaakt door