De Schaal van Hebbûh: Samsung GearFit2 en Gear IconX

Internet Vandaag 17 jun 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Voor het eerst bespreken we twee devices dus. De nieuwe GearFit2 is een upgrade van het vorige model, de Gear IconX is een compleet nieuw apparaat en iets wat we nog niet eerder hebben gezien: slimme oordopjes. En daarmee is een nieuw genre geboren, earables.

Waarom alle twee? Nou, ze zijn tegelijk aangekondigd. Waarvan de één dus al leverbaar is en de de andere nog niet. Maar belangrijker - ze werken naadloos met elkaar samen.

Wat doen ze, kunnen ze?
Uiterlijk ziet de GearFit er vrijwel hetzelfde uit als het vorige model. Maar binnenin is het nodige veranderd. Is nu voorzien van een hartmonitor in, de accu gaat tot een dag drie, vier mee. Het heeft nu een mooi helder AMOLED scherm en Samsung heeft GPS toegevoegd aan het device.

Het apparaat heeft 4GB aan opslag, dus je eigen muziek of muziek of radio via bluetoothe streamen naar je koptelefoon gaat naadloos. De Gear Fit 2 ligt sinds vorige week in de winkel.

IconX
De oordopjes zijn echt nieuw. De IconX zijn wireless oordopjes die via bluetooth werken. Daarnaast heeft het leuke technologie aan boord. Zoals een activitytracker en een hartslagmeter. Dat hebben we nog niet eerder gezien, via je oren je hartslag in de gaten houden. Of het accurate data oplevert is de vraag, maar leuk is het wel.

Net als de Gear Fit 2 heeft de IconX 4GB aan interne opslag, voor muziek. Audio streamen vanaf je phone via bluetooth kan ook. Besturing gaat via de oordopjes zelf. Twee keer tikken en hij springt naar volgende audiobestand, drie keer tikken is de vorige en één keer tikken is stoppen.

Interessant is de Ambient-modus, waarmee je de geluiden om je heen hoort zodat je niet afgesloten bent van de buitenwereld.

Bevallen ze?
Ik ben onder de indruk hoe simpel ze werken. In eerste instantie kon ik met de IconX oordopjes niet overweg, maar uiteindelijk bleek het makkelijker dan ik dacht. Maar ik ben meer van de apple en niet van de samsung, koppelen met de iphone werkte niet. Gelukkig kon ik een smartphone van Samsung lenen voor de test en dan zie je hoe easy het werkt.

Dan de grote vraag ... wil je ze hebben?
Ik hink beetje op twee gedachten - maar ik ben er wel uit denk ik: de ene wel de andere nog niet. De GearFit2 is mooi device, kan veel, en is zoals gezegd goede concurrent voor bestaande devices. Hoewel 199 euro veel geld is, is het dat bedrag denk ik wel waard. Het kan enorm veel.

De oordopjes vind ik een mooie innovatie, Samsung laat zien dat wireless oordopjes de toekomst zijn. Apple zou er ook mee bezig zijn. Maar hier vind ik 229 euro echt te veel. De batterij gaat 3 uur mee, maar als je muziek luistert en de activitytracker aan hebt blijft daar de helft van over.


Mede mogelijk gemaakt door