De Schaal van Hebbûh: luchtreiniger Dyson

Internet Vandaag 1 jul 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Om maar even met de deur in huis te vallen: de Dyson Pure Cool Link kost 579 euro. Terwijl je daar waarschijnlijk even van moet bijkomen, zal ik ondertussen vertellen wat-ie allemaal kan.

De Link is een apparaat van meer dan een meter hoog en draait rondjes en filtert de lucht. Hij filtert bacteriën, pollen, huidschilfers van dieren, schimmel, huishoudelijke luchtjes en nog veel meer. Alles is te besturen via een app, waar ook de laatste metingen te zien zijn.

Installatie
Aan en uit is simpel met een afstandsbedieninkje, maar verbinden is wel een hel. Je moet eerst een Dyson-account aanmaken, dan het apparaat met wifi verbinden, dan de app met de wifi van het apparaat verbinden, dan nog even wachten, dan het apparaat een naam geven en dan ben je klaar.

Maar toen kreeg ik de melding: "We kunnen geen verbinding maken met uw luchtreiniger." Even later lukte het toch. Aan de andere kant: dit doe je één keer en daarna werkt het soepel.

Hoe bevalt-ie?
Het is een mooi ding en in de week dat ik 'm hier heb, heeft hij zeker voor verkoeling gezorgd. Of er nu ook minder pollen en allergenen in mijn neus zijn gekomen, is moeilijk te zeggen.

De app werkt prima en geeft niet te veel informatie weer en dat is prettig, maar ik denk wel dat je de app weinig gaat gebruiken. De afstandbediening werkt sneller.

De Schaal van Hebbûh
Het is een mooi ding, maar moet wel in je huis passen want je kunt er niet omheen. En 579 euro, dus je moet er wel wat voor over hebben. Dat maakt dat deze gadget Prima om te Hebbûh is. Dat is de middelste schaal, boven Wil ik niet Hebbûh en Hebbûh Hebbûh Hebbûh.


Mede mogelijk gemaakt door