De ene oprichter van Hyperloop klaagt de ander aan

Internet Vandaag 13 jul 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Teamfoto Hyperloop One, toen alles nog goed was (links: Brogan BamBrogan)
Teamfoto Hyperloop One, toen alles nog goed was (links: Brogan BamBrogan)

Er is mot binnen het bestuur van de ondergrondse treinverbinding Hyperloop. Het geesteskind van Elon Musk (dat ervoor moet zorgen dat je binnen een half uur van Amsterdam in Parijs bent) wordt door de mede-oprichters van het bedrijf bedreigd.

Wat gaat er mis?
De ene oprichter van Hyperloop One klaagt de ander aan. De CTO Brogan BamBrogan heeft ontslag genomen omdat volgens hem het bedrijf 'vol van vriendjespolitiek en verspilling van het kostbare geld' zit. Daar komt bij dat hij bedreigd werd: op een ochtend vond hij een strop op zijn bureau.

Aan TechCrunch zegt een bron dat het stuk touw geen strop was, maar een lasso en dat de plaatser ontslagen is voor de grap.

TU Delft
De TU Delft is een van de kanshebbers om de capsulefabrikant te worden van de Hyperloop. Maar door deze rechtszaak gaat het misschien helemaal niet gebeuren. Want, zo stelt Wired, dit is zo slecht voor het bedrijf dat nieuwe investeerders vinden een behoorlijke strop gaat worden.

Here are some images included in the suit. 1st is Afshin Pishevar allegedly carrying noose, 2nd Brogan with noose pic.twitter.com/n9mz6NPwOk

— Johana Bhuiyan (@JMBooyah) July 12, 2016

Mede mogelijk gemaakt door