De Schaal van Hebbûh: LG Minibeam

Internet Vandaag 22 jul 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

LG heeft een hele rits minibeamers uitgebracht, met de sfeervolle namen PV150G, PH550G, PW1000G en PW1500G. Ik testte de 550G, dat staat voor het aantal lumen, oftewel de sterkte van het licht. 550 is toevallig ook de het aantal euro's dat je voor de beamer moet neerleggen.

Behalve de beperkte omvang van de beamer, is het bijzonder dat je 2,5 uur zonder stroom kunt projecteren en dat je hier niet eens een VGA- of HDMI-kabel voor nodig hebt.

Miracast
Dit gaat via Miracast, een variant van wifi waarmee je je smartphone aan een ander apparaat verbindt, zoals een tv of dus een beamer. Het werkt een beetje zoals de Chromecast, maar met het verschil dat Miracast nog erg onbekend is en dus verborgen in het menu van je smartphone. Het kostte mij ruim twee uur om mijn smartphone te verbinden, inclusief belletjes naar de LG-klantenservice.

Wat goed is
De beeldkwaliteit is prima. Het hoeft maar een beetje te schemeren en je kunt een film kijken zonder problemen. Er zit ook een auto keystone-functie in, waardoor de beamer het oppervlakte herkent waarop het schijnt en dan automatisch het beeld recht trekt. Ook maakt hij weinig lawaai en kan je 'm makkelijk meenemen, in een kek reistasje.

Maar...
Het verbinden via Miracast is echt een strop en toen ik het eenmaal voor elkaar had, viel het ook weer weg. En het kan aan mij liggen, hoor, maar in de korte tijd dat ik wel even beeld had, haperde het en kwam er een vertraging tussen audio en beeld. Daar kan ik geen video op kijken.

En dan kan je wel weer een gewone VGA-kabel aan je beamer hangen, maar ja, daar heb je natuurlijk geen minibeamer voor gekocht.

Hebbûh?
Dat maakt dat de beamer voor mij in de schaal Wil Ik Niet Hebbûh valt. Dat is de onderste schaal, onder Prima Om Te Hebbûh en Hebbûh Hebbûh Hebbûh.


Mede mogelijk gemaakt door