Hoera, 'het internet' bestaat 25 jaar (voor de zoveelste keer)

Internet Vandaag 23 aug '16 07:490
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Volgens Facebook bestaat het internet 25 jaar. Vandaag is op ieders tijdlijn te lezen: 'We vieren 25 jaar verbinding. Het is vandaag 25 jaar geleden dat het internet werd opengesteld voor de rest van de wereld. We danken Sir Tim Berners-Lee en andere internetpioniers dat ze het mogelijk hebben gemaakt de wereld open en verbonden te maken.'

Alweer feest!
In maart 2014 was het ook al feest: toen was het namelijk 25 jaar geleden dat Sir Tim Berners-Lee het protocol www uitvond. Er werd zelfs een volledig congres om dit jubileum georganiseerd.

Afgelopen 6 augustus werd het ook al 25 jaar, met de eerste publieke website online. Vandaag vieren we dus dat het 25 jaar geleden is dat nieuwe gebruikers van dat web gebruik konden maken. Daarom werd deze dag omgedoopt tot Internaut's Day.

Aankomende feesten
We krijgen nog meer zilveren jubileumvieringen: in december van dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Gore Bill werd aangenomen. Naamgever Al Gore pronkte daar later mee door in een interview te zeggen: 'I took the initiative in creating the Internet'.

Dan is het eind volgend jaar 25 jaar geleden dat de eerste populaire webbrowser werd ontwikkeld. In april 2018 is het 25 jaar geleden dat deze browser officieel werd uitgebracht. Zo zullen we de 25-jarige verjaardag van 'het internet' nog vele malen gaan vieren. Het was schijnbaar een bijzondere lange bevalling.