De Schaal van Hebbûh: de waterdichte e-reader Kobo

Internet Vandaag 26 aug 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Kobo Aura One baddert rustig in een bak water. De nieuwste e-reader van Kobo is vanaf 6 september te koop, ook direct in Nederland, voor 229,99 euro.

Wat maakt 'm anders dan andere e-readers?
Hij is waterdicht en met 7,8 inch (iets kleiner dan een a5-je) is het een grote reader. Het is zelfs de grootste e-reader van Kobo ooit. Daarbij is hij ongelofelijk scherp, 300ppi, wat hem de scherpste grote e-reader op de markt maakt.

Verder heeft het een nieuwe functie: natuurlijk licht. Als de zon onder gaat wordt het scherm iets geler, waardoor in slaap vallen na het lezen makkelijker moet zijn. De e-reader mag dus mee het bed in.

Hoe bevalt het?
Ik heb heel lang geen e-reader meer getest en het is toch wel een stuk beter geworden de afgelopen jaren. Dat had ik niet verwacht. Boeken aanschaffen via de store werkt probleemloos en ook de nieuwste en onbekendere boeken worden weergegeven.

Wat valt er tegen?
Je kunt de Kobo moeilijk in één hand vasthouden, omdat je al snel met je duim op het scherm komt. Daar reageert de reader weer op door naar de volgende pagina te gaan of een tekst te selecteren. Verder is de reader met 230 euro wel erg aan de prijs.

De Schaal van Hebbûh
Dat maakt dat de reader Prima om te Hebbûh is. Dat is de schaal boven Wil ik niet Hebbûh, maar onder Hebbûh Hebbûh Hebbûh. Dit komt omdat ik denk dat dit voor de fervent e-booklezer een heerlijk apparaatje is, maar dat het voor sporadische vakantieswiper te luxueus is. En je moet niet te dikke duimen hebben.


Mede mogelijk gemaakt door