Internet Vandaag 19 sep '16 08:24

Oprichter Lyft: 'Auto-eigenaren zullen in 2025 zijn uitgestorven'

Auteur: Bram van Dijk

In de grote steden in Amerika zal je binnen 10 jaar geen auto-eigenaar meer tegenkomen, zegt John Zimmer van Uber-concurrent Lyft.

Hij doet deze uitspraak in een blogpost. Hij zegt dat Amerika tegen een falende transportsector aan het strijden is. 'Ons land heeft meer dat 10.000 vierkante kilometer aan parkeerplekken; dat is meer dan mijn thuisstaat Connecticut."

De blogpost staat vol met vergezichten. Nog een jaartal: bij 2021 zal zelfrijdend de weg domineren. 'Binnen vijf jaar zullen zelfrijdende ritjes de meerderheid vormen van Lyft-ritjes.

Het klinkt als waanzin, maar Lyft is geen kleine jongen. Het is de enige echte concurrent voor Uber in Amerika en het sleepte eerder dit jaar nog een half miljard dollar binnen bij General Motors. Wel leek het naar een koper op zoek te zijn, maar volgens bronnen binnen het bedrijf kon deze maar niet gevonden worden.

Netflix en Spotify
Om zijn woorden kracht bij te zetten, verwijst Zimmer naar andere nieuwerwetse diensten. 'Met Netflix en andere streamingdiensten is dvd-eigenschap verouderd. Spotify heeft het onnodig gemaakt om cd's en mp3-tjes te bezitten. Wij kijken naar een auto op dezelfde manier.' Volgens Zimmer is een dienst als Lyft 'de ultieme abonnementsdienst'.

Gerelateerde artikelen