HP doet het nog eens dunnetjes over

Internet Vandaag5 apr 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

De laptop kon zo dun worden gemaakt omdat het apparaat is uitgerust met een speciaal sluitingsmechanisme, een scherm van 2 millimeter dikte en een toetsenbord van 1,3 mm in doorsnee. De batterij gaat volgens de fabrikant bijna tien uur mee. Verder heeft de laptop drie usb c-poorten, waarmee de laptop ook wordt opgeladen. Twee van de aansluitingen kunnen ook worden gebruikt om schermen met een ultra-hd-resolutie aan te sluiten.

De Spectre heeft een goud-zwarte behuizing met aan de bovenzijde een nieuw HP-logo, dat ook zal worden gebruikt voor de krachtigste laptops van de fabrikant. In de VS kost de laptop met i5 1.170 dollar (1.030 euro), terwijl de i7-versie 1.250 dollar (1.100 euro) kost.

Intussen wordt Apple geconfronteerd met een nieuw beveiligingslek. Door een bug in stem-assistent Siri is het mogelijk om op een vergrendelde iPhone 6s toegang te krijgen tot foto's en contacten, zonder dat een pincode of vingerafdruk hoeft te worden ingevoerd. De truc werd ontdekt door YouTube-gebruiker Videosdebarraquito. In een video demonstreert hij hoe het mogelijk is om met Siri Twitter te doorzoeken op een e-mailadres. Door gebruik te maken van het drukgevoelige 3D Touch-scherm kan dit e-mailadres aan een nieuw contact worden toegevoegd.


Mede mogelijk gemaakt door