Aflevering 15 januari | Zuckerberg vindt de Google Glass verschrikkelijk

Internet Vandaag15 jan 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Voor het eerst was het buiten de VS, namelijk in Colombia. En dat was meteen duidelijk. Als je zat te wachten tot de livestream van start ging, hoorde je een vrolijk muziekje.

Bekijk de volledige video.

Hij stond als een echte patras familias op het podium. Bijna als een heilige, vol met zinnen over ‘our community’ en ‘connecting the world’. Daarvoor was hij ook in Colombia, om het heilige woord te verspreiden. En dat woord is: internet.

Gratis internet
Via een Android-applicatie kan iedereen in Colombia nu gratis op internet, maar wel op een beperkt aantal websites. Dat zijn websites van de overheid, Wikipedia en natuurlijk die andere levensbehoefte: Facebook. Maar zoals altijd wordt het pas interessant als iemand praat over waar hij het liever niet wil hebben. Zoals de Google Glass.

Deze vindt hij 'terrible', al zei hij het voorzichtiger. "You guys all remember the first mobile phones were terrible. And that's kind of the stage we are at now."

Tot slot nog een verrassend antwoord

Tussen alles ‘connecting the world’- en ‘community’-gepraat konden we ook één keertje lachen. Dan gaan we toch weer terug naar de muziek. Op de vraag: wat vind je van Colombia, zei hij: "I like Shakira." En dat was het. Daarom speciaal voor Zuckerberg:


Mede mogelijk gemaakt door