Aflevering 30 oktober | Tim Cook is homo, maakt dat wat uit?

Internet Vandaag30 okt 2014
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Cook stelt dat hij er tegenover collega's nooit een geheim heeft gemaakt van zijn seksuele geaardheid. "Dat lijkt geen verschil te maken in de manier waarop ze mij behandelen. Natuurlijk heb ik het geluk dat ik werk bij een bedrijf dat houdt van creativiteit en innovatie, en weet dat het alleen kan floreren als je verschillen tussen mensen omarmt. Niet iedereen heeft dat geluk", schrijft hij.

Uit privacyoverwegingen sprak Cook niet eerder in het openbaar over zijn geaardheid. Door dat wel te doen, hoopt hij naar eigen zeggen iets voor anderen te betekenen. "Als de wetenschap dat de baas van Apple homo is, iemand kan helpen zich te verzoenen met wie hij of zij is, troost kan bieden aan wie zich alleen voelt, of mensen kan inspireren om te staan voor hun gelijkwaardigheid, dan is dat de opoffering van mijn privacy waard."

Cook ziet zichzelf niet als een activist, maar wijst wel op de nog wijdverbreide homodiscriminatie in de Verenigde Staten. "Er bestaan nog steeds wetten in de meeste staten die het werkgevers mogelijk maakt om mensen te ontslaan alleen wegens hun seksuele geaardheid. Er zijn veel plekken waar huisbazen huurders uit kunnen zetten omdat ze homo zijn, of waar wij onze zieke partners niet mogen bezoeken, en niet mogen delen in hun erfenissen."

Door openlijk 'uit de kast' te komen wil Cook naar eigen zeggen een bijdrage leveren aan de strijd voor gelijke behandeling voor iedereen. "Wij plaveien samen het door de zon verlichte pad naar gerechtigheid, steen voor steen. Dit is mijn steen", schrijft hij.


Mede mogelijk gemaakt door