Nieuwe stap in consumentendrones: de drone Solo

Internet Vandaag14 apr 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Still uit promovideo Solo
Still uit promovideo Solo

Ook de prijs ligt tussen hoogwaardig en speelgoed in: 1000 dollar. Daar komen wel nog kosten bij als je nog geen GoPro hebt (zo'n 400 dollar) en als je de beelden er gelikt wil laten uitzien door een speciale houder (een gimbal) van 400 dollar - dus echt goedkoop is het allemaal niet.

Het is wel de perfecte middenweg in niet te moeilijk te besturen, maar wel met een gave joystick. The Verge kon de Solo al uitgebreid testen. Een van de makers zegt tegen de blog over de volgende stap in drone-vliegen: "Als het product geraffineerder wordt, dan hoeft de gebruiker minder geraffineerd te zijn." Zo kan Solo ook selfies maken zonder dat je daar voor hoeft te vliegen.

Ook komt hij altijd weer naar huis gevolgen en kan hij zelf opstijgen en landen. Wat ook zeker helpt voor de hype is de epische promovideo. Met apen, vuur en veel spektakel.

<p><strong>Verder deze ochtend in Internet Vandaag: <br/> <u> <a href="https://bnr.nl/radio/bnr-internet-vandaag/292507-1504/internet-vandaag-14-april-online-trouwen-kan-nu-bij-de-ikea" target="_self" title="">Online trouwen kan nu bij de IKEA</a> </u></strong> </p>

Mede mogelijk gemaakt door