Met Thync beheer je je gemoed via elektrische stroompjes

Internet Vandaag23 jul 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Thync
Thync

Thync plak je op je rechtervoorhoofd en staat daarom in contact met het gebied van je hersenen waar de stress geregeld wordt. Het geeft dan een kleine elektrische stroompjes af (tot 20 ampere) en een timer laat zien hoe lang je de hoofdband op moet houden. Met een plusje of minnetje maak je het signaal sterker of zwakker. Zie het als een soort meditatie of als een frisse neus halen.

En werkt het?
Bij een journalist van de Wall Street Journal wel. Hij zegt dat het bij hem ervoor gezorgd heeft dat hij zijn tweede kopje koffie in de middag niet meer nodig heeft. Thync zelf zegt dat het bij 80 procent van de mensen effect heeft. Het is overigens niet helemaal nieuw. In de medische wereld wordt er veel gebruik gemaakt van elektrische stroompjes om bijvoorbeeld depressies te verminderen. Ook zijn er verschillende doe-het-zelf-filmpjes hoe je zelf een elektrische oppepper kan maken.

Gevaar
Volgens Thync zelf is het veilig, omdat het minder elektrische energie afgeeft dan andere producten op de markt. Het is alleen gevaarlijk voor mensen die snel flauwvallen dus die moeten het niet gebruiken. Je merkt wel dat het niet zomaar iets is. Als je Thync net niet goed op je hoofd plakt, dan krijg je problemen. Zit hij te strak op je hoofd, dan krijg je een brainfreeze alsof je te snel een milkshake drinkt. Zit hij juist iets te los, dan kan het gaan branden.

Maar het is wel een nieuwe stap in de wereld van de wearables. Het komt steeds dichterbij.

<p><iframe frameborder="0" height="324" src="https://www.youtube.com/embed/FydvBG6S1hE" width="576"/></p>

Mede mogelijk gemaakt door