Internet Vandaag 24 juli | de ultieme slaapgadget

Internet Vandaag24 jul 2014
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Amerikaanse startup Hello introduceerde het apparaat gisteren op crowdfundingsite Kickstarter. Ze probeerden er 100.000 dollar aan investeringen mee op te halen. Inmiddels hebben ze vandaag, na één dag online te hebben gestaan, al bijna vier ton binnen.

De Sense is een klein, mooi ontworpen bolletje dat je op je nachtkastje zet. Vervolgens moet je de zogeheten Sleep Pill aan je nachtkussen vastmaken. En via de app kan je dan allerlei vitale informatie uitlezen: de hoeveelheid licht in de slaapkamer, de temperatuur en luchtvochtigheid en zelfs de aanwezigheid van stof en pollen in de lucht. En zo weet je welke omstandigheden je in je kamer moet aanpassen voor een nóg betere nachtrust.

En daarnaast is de Sense ook nog een hele slimme wekker. Het apparaat weet namelijk wanneer je in je diepe slaap zit, en wanneer je er bijna uit komt. Stel dat je wekker staat ingesteld om half acht, maar je bent om kwart over zeven al uit jezelf in een lichte slaap gekomen, dan maakt de Sense je een kwartiertje eerder wakker. Om te voorkomen dat je weer in een diepe slaap terechtkomt. Je wordt dan frisser wakker, zeggen de ontwikkelaars.

Je vindt meer over de Sense op de site van Kickstarter.


Mede mogelijk gemaakt door