Internet Vandaag31 jul '14 13:54Aangepast op 3 aug '14 19:11

Internet Vandaag 31 juli | Gratis bellen en internetten komt naar Nederland

Auteur: BNR Webredactie

De gratis telecomprovider FreedomPop komt ook naar Nederland. Dat meldt Tweakers. De planning is dat FreedomPop begin 2015 in ons land begint. Die dienst biedt gratis mobiel bellen en internetten aan.

FreedomPop heeft tegenover Tweakers geen exacte datum genoemd, maar de website meldt dat de dienst waarschijnlijk begin volgend jaar in Nederland van start gaat. Op dit moment voert FreedomPop een test uit in België, daar bieden ze gratis 200 belminuten, 200 sms'jes en 500MB data aan.

De provider hoopt geld te verdienen aan de extra bundels, zoals het kopen van meer MB's. Dat gaat wel geld kosten. Tweakers en de Telegraaf melden dat gebruikers ook advertenties te zien zullen krijgen op hun telefoon, al is dat bij de Amerikaanse variant nauwelijks het geval.

FreedomPop zal waarschijnlijk in Nederland samenwerken met KPN. In Belgie maken ze gebruik van het netwerk van KPN-dochter Base. De dienst wordt komend jaar ook geïntroduceerd in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In Amerika verkopen ze ook (tweedehands) telefoons, maar in Nederland begint FreedomPop met enkel sim-only-pakketten.

Gerelateerde artikelen