Aflevering 20 augustus | Opel-assemblage uit 3D-printer

Internet Vandaag21 aug 2014
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Opel wil de komende jaren steeds meer 3D-geprint gereedschap inzetten bij de assemblage van zijn auto's, meldt het in een persbericht. Volgens Opel worden er in de Duitse fabriek in Eisenach al meer dan veertig van dit soort 3D-geprinte middelen gebruikt. Als het goed is gaan de productiekosten van het gereedschap omlaag dankzij de 3D-techniek en is het makkelijker het gereedschap aan te passen als er iets verandert aan een model. Het begin is der: de techniek wordt nu al ingezet voor de assemblage van de Adam Rocks, Insignia en Cascada, De nieuwe Corsa, Vivara en de Mokka liggen op de rol. 

Stromae op recordjacht
De Belg Stromae. Hij stond dit weekend nog op Lowlands en intussen breekt hij alle records in Frankrijk. In een jaar tijd verkocht hij  2,3 miljoen exemplaren van zijn album Racine Carrée.  met de hits 'Ta féte', en 'Papaoutai', waar je net een fragment van hoorde. En daarmee is hij er nog niet: ook het aantal keren dat hij via internet is beluisterd is tot nu toe onovertroffen. Ook wereldwijd timmert hij flink aan de weg, want met 3 miljoen exemplaren is Racine Carrée sowieso één van de best verkochte albums.

Geweld verheerlijken
Volgens minister Ivo Opstelten van Justitie is er geen nieuwe wetgeving nodig voor de aanpak van uitingen op sociale media waarin geweld wordt verheerlijkt of waarin wordt opgeroepen voor 'de strijd'. Het gaat voornamelijk om video's van onthoofdingen door terreurbeweging IS, voorheen ISIS, op verschillende social media. Het Openbaar Ministerie is alert op dit soort uitingen en volgens Opstelten zal er niet geaarzeld worden om sites uit de lucht te halen. Om vijf uur bij jou in de uitzending ook he, spreek je met iemand die meer vertelt over de aanpak van sympathisanten van IS in Nederland.


Mede mogelijk gemaakt door