Aflevering 18 november | Nokia komt toch weer met eigen tablet

Internet Vandaag18 nov 2014
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Volgens Haidamus is de lancering van de tablet slechts een begin. Hij zegt dat het bedrijf met meer producten op de markt zal komen. "De tablet N1 zal in kwaliteit vergelijkbaar zijn met de iPad Mini van Apple, maar zal wel minder kosten.

Nokia is een samenwerking aangegaan met het Chinese technologiebedrijf Foxconn voor de productie van de tablet. Dat bedrijf maakt ook iPhones voor Apple. Het is voor het eerst dat Nokia zich op de markt voor tablets begeeft. Dat heeft te maken van de verkoop van de mobieltjestak aan Microsoft, vorig jaar voor 5,4 miljard euro. Als onderdeel van die overeenkomst mag Nokia zich tot 2016 niet op de markt voor smartphones begeven. Toch meldde Haidamus dat er plannen zijn voor apparaten die 'verdergaan dan tablets'. Ook bevestigde hij dat het concern zich op den duur weer gaat richten op mobiele telefoons.

Nokia richtte zich na de verkoop van de mobieltjestak vooral op het beheren van netwerken voor mobiele communicatie. Die divisie is vooralsnog goed voor 90 procent van de omzet van het bedrijf. Verder is het actief op het gebied van navigatiekaarten en patentlicenties. Haidamus sprak de ambitie uit om Nokia weer een toonaangevende leverancier van technologie te laten worden.


Mede mogelijk gemaakt door