Aflevering 11 november | Microsoft laat de naam Nokia vallen

Internet Vandaag5 nov 2014
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Budgettoestel voor Lumia
Het gaat om de Lumia 535. Een budgettoestel voor maar 125 euro. Dat lijkt weinig, maar het is een slimme strategie van Microsoft om de smartphonemarkt te veroveren denkt Colin van Hoek, journalist bij NuTech.

"Boven in de markt zijn mensen heel erg trouw aan merken. Maar aan de onderkant van de markt zijn mensen meer bereid om te wisselen van smartphone. Dus als ze onderin beginnen kunnen ze langzaam naar boven werken, dat is het idee."

Eigen vliegveld voor Google
Een ander groot Amerikaans bedrijf heeft ook een nieuw speeltje. Het is geen telefoon, maar een vliegveld. Google huurt voor 60 jaar een vliegveld van NASA vlakbij San Francisco.

"Met het vliegveld heeft het bedrijf vrij baan voor al hun zelfrijdende auto's, drones en robots", vertelt tech-redacteur Elke van Boxmeer. Google zou 1 miljard dollar hebben betaald om gebruik te kunnen maken van het vliegveld.

Netneutraliteit, what?
President Obama nam het gisteren op voor netneutraliteit. Hij wil dat internetproviders geen diensten of toepassingen op het internet mogen belemmeren. Alle data moet gelijk worden behandeld.

Maar uit onderzoek van de Amerikaanse tech-site The Verge blijkt dat veel Amerikanen geen idee hebben waar president Obama het over heeft. In Nederland is netneutraliteit beschermd door een wet, maar in Amerika is het laatste woord hierover nog niet gevoerd.


Mede mogelijk gemaakt door