Internet Vandaag15 jun '11 12:25

15 juni: HP's Touchpad, Internetarchief, Pulp Fiction (VID)

Auteur: Herbert Blankesteijn

Touchpad komt op 1 juli, Archive.org verzamelt papieren boeken, Tarantino's film met uitsluitend schuttingtaal.

Er komt weer een nieuw tablet aan, de Touchpad van HP komt 1 juli op de markt. Wat heeft dat ding te bieden? Vooral WebOS, het besturingssysteem dat HP meekreeg toen het Palm opkocht. Met verplaatsbare vensters, zogeheten cards, dus echte multitasking met het Windows-gevoel. Een toetsenbord met aparte cijfertoetsen, eindelijk. Een beveiligde netwerkverbinding (VPN) met het bedrijf. En opladen zonder snoer. Dat zijn allemaal dingen die je in een iPad standaard niet vindt.
Het internetarchief gaat boeken opslaan... op papier. The Internet Archive is een opslagplaats van rechtenvrije muziek, radioprogramma's, films, teksten en dus ook boeken, allemaal digitaal. Wat de boeken betreft hebben ze bedacht dat digitaal toch een zeker risico betekent, zelfs als je backups hebt. Bovendien wil je tzt misschien boeken scannen in nog betere kwaliteit en dan heb je het origineel nodig. Er is nu een opslagplaats beschikbaar in Richmond, CA en er is een oproep aan bibliotheken en particulieren om boeken te doneren. Van de honderd miljoen titels ooit gepubliceerd hoopt het archief er tien miljoen op te bergen.
En er is een bijzondere korte versie gemaakt van de film Pulp Fiction. Met alléén de krachttermen. Nogal schaamteloos maar van dit soort dingen is internet groot geworden en het is toch wel moeilijk om niet in de lach te schieten.

Gerelateerde artikelen