Internet Vandaag7 jun '16 11:59

Apple gecharmeerd van Nederlands zorgbedrijf

Auteur: Jorn Lucas

FocusCura is het eerste Nederlands bedrijf dat als 'mobility partner' samenwerkt met Apple, voor de ontwikkeling van applicaties en tools voor iPad en iPhone gericht op zorg.

Zorginnovatiebedrijf FocusCura heeft het afgelopen jaar achter de schermen gewerkt aan de partnership met Apple. De eerste vijf producten van deze samenwerking worden verkocht via het Resellers netwerk van Apple.

In eerste instantie alleen in Nederland, België, Zweden en Denemarken. Maar China, Amerika en Singapore hebben zich al gemeld.

Producten
Het gaat onder meer om een communicatietool tussen ambulante zorgverleners, artsen en hun patienten. Die kunnen bijvoorbeeld via videocontact met elkaar overleggen. Of een manier om van afstand een deur te openen omdat een patient dat niet meer kan, om wat voor reden dan ook. Iemand is bijvoorbeeld gevallen of is bedlegerig. Op die manier kan er dus altijd hulp bij patient komen.

Mobility partner
FocusCura is het eerste Nederlandse bedrijf dat tot het selecte gezelschap van Mobility Partner toetreedt. Ontwikkelaar Mobile Iron, cloudbedrijf Box en verkoopsysteem Vend werken al samen met Apple.

Gerelateerde artikelen