Meer Apple Pay, maar nog niet hier

Internet Vandaag14 jun 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

De mobiele betaaldienst van Apple kan binnenkort ook gebruikt worden in sommige webwinkels, zoals bijvoorbeeld bij crowdfunder Kickstarter. Hiermeer verhevigt Apple de strijd met al bestaande betaaldiensten als PayPal.

Addertje
Voorwaarde voor gebruik van Apple Pay is wel dat consumenten gebruikmaken van Safari, de webbrowser van Apple zelf. Hiermee limiteert Apple het aantal potentiële klanten wel. Op de iPhone kan de koper zich identificeren met de vingerafdruk.

Europa
Apple Pay verder wordt uitgerold in Europa. Tot nu toe was het alleen te gebruiken in Groot-Brittannië, daar komen in eerste instantie Frankrijk en Zwitserland bij. Over Nederland is nog niks bekend

WWDC
De uitbreiding van Apple Pay was onderdeel van het WWDC congres, het grote developers congres van Apple. Daar is een waslijst aan nieuwe features gepresenteerd. Denk aan nieuwe functies, snellere apps en andere interface voor Apple Watch.

Daarnaast wordt de intelligente spraakassistent Siri toegevoegd aan het desktop besturingssysteem macOS - dat een naamswijziging is ondergaan. Met Siri voor de desktop kunnen makkelijker bestanden wordengezocht of berichten verstuurd.

Programmeren
Daarnaast brengt Apple  Swift Playgrounds uit, een app voor de iPad app waarmee kinderen kunnen leren programmeren. Dit najaar komt hij uit.


Mede mogelijk gemaakt door