Internet Vandaag17 nov '16 08:22Aangepast op 17 nov '16 08:45

Disney luistert feestdagen op met droneshow

Auteur: Iwan Verrips

Vergeet vuurwerk, de komende feestdagen worden in het Amerikaanse Walt Disney World Resort opgeluisterd met drones. Zo'n driehonderd drones met LED-lampjes voeren een show op, uiteraard met zoetsappige muziek op de achtergrond.

De droneshow is een samenwerking tussen Disney en Intel. De drones vormen allerlei typische feestdagen-beelden, zoals een kerstboom en een vredesduif. Tijdens de show - die vijf minuten duurt - zijn klassieke feestdagenliedjes te horen.

De Intel Shooting Star-drones wegen 280 gram en vliegen op zo'n anderhalve meter afstand van elkaar. De drones houden ongeveer 200 meter afstand tot het publiek en zullen uit veiligheidsoverwegingen ook niet over toeschouwers heen vliegen.

De drones worden volautomatisch bestuurd door één computer, die in theorie een vloot van tienduizend tegelijk vliegende drones kan aansturen. Een droneshow maken zou ook heel makkelijk zijn: je uploadt een afbeelding en de software berekent zelf hoe dit in de lucht zichtbaar te maken is.

Als het nodig is, kan een dronepiloot de besturing overnemen. De drones kunnen zo'n twintig minuten vliegen tot de batterij leeg is. Disney zou momenteel twee sets met driehonderd drones in bezit hebben.

Ook in Europa wordt sinds vorig jaar getest met deze drones van Intel. Ze worden in Duitsland gemaakt.

Bekijk hier beelden van de Disney-droneshow:

 

Gerelateerde artikelen