De Schaal van Hebbûh: koffietafelradio Revo SuperConnect

Internet Vandaag2 dec 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Beeld: Revo
Beeld: Revo

We luisteren al ongeveer een eeuw naar de radio. Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat 'de radio' dood is, maar toch komen er nog nieuwe radio's op de markt. Een van de makers van deze 2.0-radio's is het Britse Revo. Hun SuperConnect is een koffietafelradio te grootte van een flinke broodtrommel (op z'n kant). Het apparaat heeft door z'n gewicht en houten omhuizing een chique uitstraling.

Natuurlijk heeft deze radio klassieke elementen: FM, AM, een alarmklokje enzovoorts. Maar een moderne radio kan natuurlijk niet zonder DAB+. Het bereik van DAB+ blijkt binnenshuis wel wat problematisch. Op de redactie en in de studio van BNR is het lastig om zenders te ontvangen. Dat lijkt niet aan de radio te liggen, maar aan het DAB+-netwerk.

Spotify

Je kunt ook je telefoon aan de SuperConnect verbinden, via bluetooth. Dan dient de radio als speaker. Prettiger nog is de functie Spotify Connect. Eén keer verbinden vanaf je telefoon of laptop en daarna kan je de Spotify-app in theorie uitzetten of je laptop uitschakelen: de SuperConnect speelt door.

De meeste fijne functie is natuurlijk de internetradio. Je hebt alle radiozenders ter wereld binnen handbereik. Naast live radio ondersteunt de Revo SuperConnect ook het afspelen van podcasts. Dit werkt doorgaans prima.

Er komt goed geluid uit het radiootje. Als je meer volume wilt, dan is de radio via twee tulpstekkertjes aan te sluiten op je versterker.

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook nadelen. De afstandsbediening is wat groot en lomp. Ook de software van de radio werkt niet altijd even soepel. Verder heeft de radio geen app, op zich wel verfrissend, maar een app zou het instellen van een en ander wel vergemakkelijken.

De radio is afhankelijk van stekker en lichtnet. Doordat er geen batterijen is de SuperConnect kunnen is het niet bepaald een mobiele radio. Paar kleine dingen nog: de radio mist een USB-aansluiting en ook de website waarmee je het abonneren op podcasts instelt is niet geweldig.

Hebbûh?
Met 330 euro is de Revo SuperConnect absoluut niet goedkoop. Voor dat geld had ik wel een iets meer verfijnde afstandsbediening en software verwacht. De SuperConnect is écht een apparaat voor radioliefhebbers en fijnproevers... als je tot die groep behoort, dan behoort 'ie zeker tot de categorie hebbûh hebbûh hebbûh!


Mede mogelijk gemaakt door