Leger VS start onderzoek naar naaktfoto's militairen

Internet Vandaag6 mrt 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

Het Amerikaanse centrum voor onderzoeksjournalistiek Reveal maakte het onderzoek bekend. Het zou om de facebookgroep Marines United gaan waarvan 30.000 mariniers lid zijn. In de groep werden naaktfoto's van vrouwelijke collega's geplaatst. Het zou gaan om foto's van ex-geliefden en stiekem genomen foto's van collega's. Bij sommige foto's werden zelfs naam, toenaam en rang gezet. Ook werden er veel denigrerende commentaren bij gezet.

Volgens Reveal zou het om tientallen vrouwen gaan. De getroffen vrouwen worden door de NCIS gesteund in hun juridische strijd. Zover bekend is er al 1 miarienier ontslagen vanwege het maken en plaatsen van de foto's, die inmiddels verwijderd zijn.

Dit schandaal is extra pijnlijk voor het Amerikaanse Leger omdat het in januari nog al de posities openstelde voor vrouwen. Daardoor konden vrouwen onder ander in gevechtssituaties worden ingezet in de Navy Seals en de Marine Corps Infantry. Een maand nadat de nieuwe regel is ingegaan verschenen de foto's op Facebook. .


Mede mogelijk gemaakt door