Rechtszaak om versturen van emoji's

Internet Vandaag22 mei '17 10:325 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

De rechtszaak was aangespannen door huisbaas Yaniv Dahan. Hij werd benaderd door een koppel dat een advertentie van hem had gezien voor een huis. Ze stuurden het bericht: 'Goeiemorgen. We zijn geïnteresseerd in het huis. Hoeven alleen nog de details te bespreken. Welke tijd schikt jou?' Dat bericht stond vol met emoji's. Onder andere een lachende smiley, een danseres, twee dansende Playboy-meisjes, een champagnefles en een eekhoorn. Wat die laatste daar deed, is nog steeds onduidelijk.

Na het bericht verwijderde de huisbaas de advertentie omdat hij dacht dat de deal in kannen en kruiken was. Helaas voor hem reageerde het koppel niet meer na wat berichten. Voor hem een reden om naar de rechter te stappen.

De Israelische rechter gaf de boze huisbaas gelijk omdat de emoji's de interesse van het koppel duidelijk maakte met veel optimisme. Ook al kan het bericht volgens de rechter niet gezien worden als bindend contract, hebben de twee de huisbaas volgens hem wel misleid met hun emoji's. Het koppel moet daarom een schadevergoeding van zo'n tweeduizend euro betalen.