Honkballers VS 'cheaten' met Apple Watch

Internet Vandaag6 sep 20175 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

De Boston Red Sox staan aan kop in de MLB, maar er wordt nu getwijfeld of ze die plek eerlijk hebben bemachtigd. Volgens de New York Times loopt er nu een onderzoek naar het team nadat er een officiele klacht is ingediend door de teammanager van de NY Yankees. Het viel hem op dat een Red Sox-trainer wel erg vaak op zijn smartwatch keek toen hij tegen hen speelde.

De Red Sox-trainer zou informatie over de handsignalen van de tegenstander ontvangen op zijn Apple Watch. Die zou hem worden toegestuurd door een collega die op afstand de live videobeelden van de wedstrijd analyseert en de gebaren ontcijfert. De trainer gaf dat vervolgens weer door aan zijn spelers.  

In het honkbal gebruiken alle teams geheime handgebaren. De catcher signaleert zo naar de pitcher hoe hij de bal moet gooien. Als de slagman weet welke bal hij kan verwachten, is de kans aanzienlijk groter dat hij hem raakt. Zelfs de beste slagmannen in de MLB raken maar dertig procent van de ballen, wat die extra informatie erg waardevol maakt.

Het is de vraag of de Red Sox de regels hebben overtreden met hun Apple Watch-truc. Het stelen van handsignalen van de tegenstander is niet tegen de MLB-regels. Om dat te ontmoedigen is het wel verboden voor spelers en trainers om smartphones en tablets met internetverbinding te hebben in de dug-out. Zo kunnen ze geen real-time-informatie over de wedstrijd bemachtigen. De Red Sox hebben alleen een maas in de wet gevonden, omdat smartwatches niet in de regels zijn opgenomen.

     


Mede mogelijk gemaakt door