Apple en Amazon willen James Bond

Internet Vandaag7 sep 20175 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

Volgens The Hollywood Reporter hebben de twee techreuzen zich gemend in de strijd om de rechten. Ze zouden hetzelfde of meer willen betalen dat de huidige hoogste bieder Warner Bros. Op dit moment zijn de rechten in handen van MGM en Eon. Die zijn al sinds 2015 opzoek naar een nieuwe distributeur nadat hun deal met Sony afliep. Warner Bros. zou de rechten volgens betrokkenen snel willen kopen nu de twee techreuzen ze ook willen hebben.  

Volgens THR moeten de rechten tussen twee en vijf miljard dollar gaan opleveren. Dat is een flink bedrag als je beseft dat de succesvolste Bondfilm tot nu toe - Skyfall - 'slechts' 1,1 miljard dollar heeft opgeleverd. Vaak gelden deze deals maar voor één a twee films. Door de hoge kosten leveren de Bond-films vaak niet zo veel op. Uit gelekte Sony-mail bleek dat als de laatste Bondfilm Spectre 1,1 miljard dollar zou opleveren dat het bedrijf 35 miljoen zou verdienen. De film leverde tweehonderd miljoen minder op.

Apple en Amazon hebben niet gereageerd op het nieuws. Het lijkt erop dat de twee hun steamingsdiensten beter in de markt willen zetten met deze deal. Volgens kenners zou de Bond-franchise nog flink uitgebouwd kunnen worden net als die van Star Wars en de Marvel-universe.

Of Bond's techman Q door de mogelijke deal straks ook slimme Apple-gadgets heeft voor 007 is ook niet bekend.


Mede mogelijk gemaakt door