De Schaal van Hebben: Nintendo Switch

De Schaal van Hebben10 mrt 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: BNR
Foto: BNR

Met de Nintendo Switch heeft het Japanse gamebedrijf weer een paradepaardje in handen. En niet voor niets is hij op dit moment uitverkocht. De Switch is echt weer wat nieuws met zijn '2-consoles-in-één-constructie'. Ja kan makkelijk een game van je tv doorspelen op het scherm in de Switch. Maak de twee 'Joy-con'-controllers los van elkaar, klik ze op het scherm en neem hem mee om te gaan. Dat scherm zal hoogst waarschijnlijk in de toekomst de andere portable game consoles van Nintendo gaan vervangen. 

Met de losse controlers kun je ook nog mini-games tegen elkaar spelen. Die functie is duidelijk geïnspireerd op de Wii. De Wii spellen zijn wel geavanceerder dan de mini games.

De Switch is echt voor de liefhebbers van Nintendo games. De echt fanatieke gamers zullen waarschijnlijk eerder bij de PS4 en Xbox One blijven omdat die betere hardware hebben. Het valt op dat veel 'casual gamers' interesse tonen in de Switch. Het lijkt er daarom op dat Nintendo een nieuwe markt aanboort van mensen die af en toe een spel willen spelen.

De Switch lijkt wat vroeg gelanceerd te zijn. Er zijn nog weinig grote games voor beschikbaar. De enige echt grote titel bij de lancering is 'Zelda Breath of the Wild'. Andere veel gehoorde kritiek is het af en toe slecht functionerende scherm met soms dode pixels. Bij ons scherm is dat nog niet voorgekomen.

Hebben/Niet hebben?

De Switch is echt een nieuwe revolutionaire console waar we veel van kunnen verwachten in de toekomst. Hij is met zijn 340 euro zonder spel (van zo'n 60 euro) wel duurder dan zijn concurrenten. Het duurt een paar weken voordat je hem hebt omdat hij zo populair is. Het zal ook nog even duren voordat er grote nieuwe games aankomen. Daarom het tussenoordeel: prima om te hebben.


Mede mogelijk gemaakt door