De Schaal van Hebben: Nest Protect V2

De Schaal van Hebben20 mrt 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: BNR
Foto: BNR

De Nest Protect V2  is een slimme rook- en koolmonoxidemelder, die in verbinding staat met je smartphone. Nest contactte BNR met het bericht dat zijn rookmelder wel goed werkt. Hoog tijd daarom voor een kritische test.

Met gekleurde ringen geeft het apparaat aan hoe het ervoor staat in jouw huis. Groen: niks aan de hand. Geel: er is een probleem. Rood: er is een noodgeval. Daarnaast heeft hij een witte, lichtgevende ring die oplicht in het donker als je de rookmelder passeert. Makkelijk als je in de gang de wc zoekt of als er brand is en je zoekt een uitgang door de rook. Als je niet thuis bent, krijg je een melding als er iets aan de hand is. Doordat hij gekoppeld is aan jouw internet weet hij wanneer je thuis bent of niet.

Als er een probleem is, gaat de Protect piepen en vertelt een vrouwenstem in het Nederlands wat er aan de hand is. Zo weet je precies of er brand is, een koolmonoxide-melding of dat de batterijen leeg zijn. Als je het apparaat koppelt aan andere Nest-producten werkt hij daarmee samen. Bij koolmonoxide kan hij reageren met de thermostaat om het gas af te sluiten.

Hebben/Niet hebben?

Nest contactte BNR met het bericht dat kinderen wel wakker worden van hun rookmelder, doordat hij tegen ze praat. De test bevestigt dat, waarbij wel gezegd moet worden dat ze ook de pieptoon hadden kunnen verlagen; kinderen zouden wel degelijk wakker worden van een lagere pieptoon, een gratis advies voor Nest.

Met 119 euro is de rookmelder aan de dure kant. Voor die prijs kan je zeker een goede rookmelder en koolmonoxidemelder kopen en geld overhouden. De Nest Protect is geavanceerd en werkt goed in combinatie met de app. Het apparaat testen of uitzetten kan ook via de app, waardoor je de keukentrap kan laten staan. Omdat hij goed werkt, het oordeel: Hebben.

Luister de radiotest om te horen hoe hij klinkt.


Mede mogelijk gemaakt door