Juridische Zaken11 nov '14 13:42Aangepast op 11 nov '14 16:16

Uitzending 11 november | Ontucht bij amateurclubs en virtuele criminaliteit

Auteur: Nelleke van der Heiden

Verschillende ontuchtzaken bij hockeyclubs hebben de amateurverenigingen opgeschrikt. Hoe kwamen die trainers bij de clubs binnen?

Ronald Olsthoorn
Ronald Olsthoorn

Eerst waren er de stiekeme opnames in de douches van hockey-trainer Luigi C. en pas nog kwam er een nieuwe, mogelijke ontuchtzaak aan het licht van een trainer die in 1995 al in de fout ging en nu weer bij dezelfde hockeyclub actief was. Wat kan de sportwereld doen om dit soort zaken te voorkomen?

Virtueel stelen
Het doel van veel online videospelletjes is vaak om de ander uit te schakelen, te vermoorden. Zolang dat binnen de kaders van het spel gebeurt, is dat oké, maar wanneer zijn die daden, begaan in de virtuele wereld, ook strafbaar in de echte wereld?! Daarover schreef Litska Strikwerda een proefschrift bij de Universiteit Twente.

Paspoort zonder geboortedatum
Hij vluchtte in 1998 uit Afghanistan naar Nederland. Op zijn 'tazkera', geboorteakte, stond alleen een geboortejaar en daarom maakte de IND er 01-07-1974 van. Maar nu Vinod Anand genaturaliseerd is, staat er XX-XX-1974 in zijn paspoort. Dat zorgt voor de nodige verwarring bij douanes. Nationaliteitsrechtadvocaat Susanne Mooij van Everaert Advocaten legt uit of en hoe hij dat kan laten aanpassen.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.

Gerelateerde artikelen