Juridische Zaken14 sep '11 00:04Aangepast op 14 sep '11 06:28

Maanden wachten op plekkie Pieter Baan

Auteur: Thijs Baas

De wachttijd voor een behandeling in het Pieter Baan Centrum (PBC) is ‘schrikbarend lang’. Dat zegt Wim Anker op BNR Nieuwsradio. Volgens de advocaat van onder meer Robert M. moeten zelfs verdachten van moord en verkrachting gemiddeld zes maanden wachten op een onderzoek in het PBC.

De wachttijd voor een behandeling is volgens Anker nog nooit zo lang geweest. Veel verdachten willen niet meewerken en worden toch naar het PBC gestuurd in de hoop dat gedurende de behandeling de verdachte gaat praten. Anker maakt zich zorgen over deze ontwikkeling.
Waxinelichtjeshouder
"Er zitten ook veel mensen in het PBC die daar helemaal niet thuishoren. Kijk voorbeeld naar de gooier van de waxinelichtjeshouder naar de Gouden Koets. Heel vreemd dat deze man in het PBC is opgenomen". De gerenomeerde advocaat wil dat het aantal beschikbare plaatsen in het PBC wordt uitgebreid. "De politiek moet ingrijpen en bijbouwen, heel simpel. Of er moet een andere instelling komen die hetzelfde onderzoek doet. Ook dat is een oplossing voor dit probleem". 

Gerelateerde artikelen