Juridische Zaken22 feb '11 13:47

Lodewijk Asscher op de Wallen

Auteur: Jorn Lucas

De peespas is van de baan, maar Lodewijk Asscher pakt door. Paul van Gessel praat met de wethouder die een nieuw wapen inzet om de Amsterdamse wallen op te schonen.

Ruim zestig panden op de Amsterdamse Wallen en in het Singelgebied verliezen hun prostitutiebestemming. Daardoor mag in deze gebouwen in de toekomst geen prostitutie meer worden bedreven. In de toekomst houden alleen nog panden op de Oudezijds Achterburgwal en aanliggende stegen (Wallen) en de Oude Nieuwstraat en omgeving (Singelgebied) hun prostitutiebestemming. Op plekken als het Oudekerksplein en de Geldersekade verdwijnt die. Het wijzigen van het bestemmingsplan is onderdeel van het project 1012, waarmee de gemeente de oude binnenstad wil transformeren. Zo wil zij onder meer het aantal bordeelramen en coffeeshops terugdringen. Een van de doelen hiervan is het tegengaan van zaken als witwassen en vrouwenhandel.

In Juridische Zaken een gesprek met Lodewijk Asscher over de toekomst van het Wallengebied, het toonbeeld van de tolerantie in Amsterdam.   

Gerelateerde artikelen