12 juli | Zomerspecial: Moord een bijwerking van antidepressiva?

Juridische Zaken11 jul 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ronald Olsthoorn
Ronald Olsthoorn

Ook Nederland kent steeds meer zaken waarin de dader zegt gehandeld te hebben onder invloed van antidepressiva. Daar houdt de rechter soms rekening mee, soms ook niet. Waarom en hoe dat nou zit met dat oorzakelijk verband, daar praten strafrechtadvocaat Alie Westerhuis en forensisch psycholoog Ernst Ameling in deze zomercompilatie-uitzending over.

Kindermoord
Advocaat Alrik de Haas gaat kort in op de zaak van Aurélie V, die haar twee kinderen in 2013 vermoordde en in die tijd ook antidepressiva gebruikte. De rechter heeft toch geoordeeld dat Aurélie opzettelijk en met voorbedachte rade haar kinderen heeft omgebracht en heeft haar negen jaar cel en tbs opgelegd.

Concurrentiebeding
Door een grote reorganisatie kreeg hij bij zijn werkgever geen nieuw contract. Daarom moest de zoon van een schipper op zoek naar nieuw werk. En waar anders dan in de maritieme branche? Pieter Korterink begon voor zichzelf maar hoorde al snel dat zijn vorige werkgever hem van het schenden van het concurrentiebeding beschuldigde. Advocaat Katja van Kranenburg legt uit waarom een concurrentiebeding niet in een tijdelijk contract thuishoort.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.