Mediazaken7 dec '11 21:17Aangepast op 7 dec '11 22:00

Petra Grijzen wint RadioBitch Award 2011

Auteur: BNR Webredactie

BNR-presentatrice Petra Grijzen heeft woensdagavond de RadioBitch Award 2011 voor beste radiovrouw gewonnen.

Petra versloeg de overige kanshebbers Tuffie Vos van Omroep MAX en Margriet Vroomans (TROS, KRO). De RadioBitches Awards 2011 werden uitgereikt in studio 21 in Hilversum.

"Fantastisch", zei Petra. "Het is het grootste compliment wat je kunt krijgen als luisteraars en een vakjury je dit geven. Dat vind ik echt onwijs gaaf." Petra wist ook direct al waar de prijs zo komen te staan. "Bij BNR op de redactie naast die lelijke Marconi-award. Want een presentator is leuk, maar er is geen presentator zonder redactie. Die is echt het aller, allerbelangrijkste."

Petra bedankte niet alleen haar familie en vrienden maar vooral ook haar man, want zegt ze "die heeft af en toe best wat te verduren gehad door al die extra uitzendingen en dat vroege opstaan".

Overige winnaars
De andere winnaars waren Anne van Egmond,  Fleur Wallenburg, Patricia van Liemt en Eva Koreman.

Van Egmond won de RadioBitches Oeuvre Award 2011. Het publiek riep Fleur Wallenburg van de NOS voor de tweede maal uit tot beste nieuwslezer. Patricia van Liemt van Q-music kreeg de Backstage Award en haar collega Eva Koreman ontving de TalentBitch Award. De prijzen voor de beste radiovrouwen zijn voor de vijfde keer uitgereikt.

Gerelateerde artikelen