Mediazaken4 nov '11 16:46Aangepast op 4 nov '11 18:13

Time Warner brengt bod uit op Endemol

Auteur: BNR Webredactie

Het Amerikaanse mediaconglomeraat Time Warner heeft een bod uitgebracht op het noodlijdende entertainmentbedrijf Endemol.

Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op gezag van een woordvoerder van Endemol. Time Warner is moederbedrijf van bekende mediamerken als Warner Bros, AOL, Time magazine, CNN en HBO.

Financiële details van het bod, dat niet-bindend is, zijn nog niet bekendgemaakt.

Berlusconi
Eerder vrijdag berichtte de Italiaanse krant La Repubblica dat Mediaset, het mediabedrijf van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, Endemol zou willen overnemen.

Mediaset heeft al ongeveer eenderde van de aandelen Endemol in handen. Andere aandeelhouders zijn Goldman Sachs Capital Partners en Cyrte, de investeringsmaatschappij in handen van Delta Lloyd en Endemol-oprichter John de Mol .

Schuld
Het bedrijf achter de wereldwijde televisiehit Big Brother zucht onder een diepe schuldenlast sinds de drie aandeelhouders Endemol in 2007 overnamen van het Spaanse Telefónica.

Door de turbulentie op de financiële markten is de financiering van die schuld, ter hoogte van circa 2,8 miljard euro, de afgelopen maanden steeds problematischer geworden.

Bovendien leed het bedrijf in 2010 een verlies van 1,3 miljard euro. Begin deze week vroeg en kreeg Endemol toestemming van schuldeisers om de voorwaarden van hun leningen tijdelijk op te schorten in afwachting van een herstructurering.

Gerelateerde artikelen